11 koraka do brončanog tena!

 

Prvi i osnovni korak odgovornog izlaganja suncu jer kupnja kreme sa zaštitnim faktorom. Prilikom odabira kreme za sunčanje, posebnu pažnju obratite na sastojke kako bi se izbjegli pojavu alergijskih reakcija na koži!

L’Erbolario kreme napravljene su od potpuno prirodnih sastojaka, bez mirisnih tvari i boja, osiguravajući vam bezbrižno uživanje na suncu.

Da bi ste bezbrižno uživali u suncu i dobili savršenu boju kakvu priželjkujete, pripremili smo vam nekoliko korisnih savjeta:

1. Budite odlučni u tome da pod svaku cijenu izbjegnete opekline.

2. Ne izlažite se predugo suncu prvih dana, a potom postepeno produljujte sunčanje. Tako ćete postići optimalnu boju, a da se pritom ne izlažete nepotrebnom riziku.

3. Odaberite odgovarajuću zaštitu ovisno o Vašem fototipu (koža-kosa-oči), klimi i UV indeksu, ako niste sigurni – odaberite viši SPF.

4. Nemojte predugo u kontinuitetu boraviti na jakom suncu i ne zaboravite na opasnost od refleksije sunca. Koristite dobar proizvod za sunčanje čak i kad sjedite u hladu ili kad je nebo djelomice oblačno.

5. Ne koristite parfeme ili toaletnu vodu na bazi alkohola prije sunčanja, a ako uzimate lijekove (sulfonamide, antibiotike, sredstva za smirenje) zatražite savjet od svog liječnika kako biste izbjegli opasnost od senzibilizacije ili alergijskih reakcija.

6. Sunčeve zrake između 11 i 16 sati dovode do iritacije, a ne preplanulosti kože. Stoga, izbjegavajte izlaganje suncu u to doba.

7. Ponavljajte nanošenje proizvoda za sunčanje otprilike svakih sat vremena i uvijek nakon kupanja, tuširanja ili sportova na vodi.

8. Ne zaboravite da se proizvodi za sunčanje ne upotrebljavaju kao i ostale kreme; naročito prvih dana kada ih je najbolje nanositi u debljem sloju. Stručnjaci preporučuju pri svakom nanošenju uzeti 35 g proizvoda što odgovara otprilike 6 čajnih žličica. Također podsjećaju da je beskorisno, ako ne i štetno, dugo utrljavati kremu za sunčanje.

9. Sjetite se da Vaša kosa, baš kao i koža, mora biti adekvatno zaštićena.

10. Istuširajte se slatkom vodom odmah nakon kupanja i uvijek na kraju dana kako biste uklonili tragove morske soli ili klora s kože i kose.

11. Sva ova upozorenja dodatno su naglašena kad su u pitanju djeca za koju je helioterapija blagotvorna, ali zahtijeva i posebnu pažnju. Na suncu bi uvijek trebali nositi kapu i naočale. Maloj djeci bi trebalo odjenuti pamučnu majicu i otkrivene dijelove uvijek zaštititi proizvodom koji ima visok zaštitni faktor.

 

L’Erbolario proizvode potražite u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama lijekova i medicinskih proizvoda.