Njega kože nakon ljeta

 

Ljeto je godišnje doba koje napravi najviše štete koži, pa je upravo zato treba dobro pripremiti za nadolazeće hladne dane.  Donosimo vam nekoliko ključnih savjeta koji će vam pomoći da kože tijela ponovno zablista.

Najbolje je započeti s uklanjanjem mrtvih stanica pomoću pilinga. Jedna od najčešćih pogrešaka u njezi kože nakon ljeta jest izbjegavanje pilinga zbog uvjerenja da će piling tijela ukloniti preplanuli ten. No stručanjaci savjetuju kako je to upravo neophodan potez koji će koži omogućiti da „prodiše“ i istaknuti njezinu preplanulost.  U našoj ponudi potražite piling iz linije Tra i Ciliegi koji će nježno očistiti kožu i obaviti je neodoljivim mirisom trešnjina cvijeta.

Osim pilinga, posebnu pažnju posvetite odabiru pjena za tuširanje kojima svakodnevno izlažete kožu tijela, a nakon što dubinski očistite kožu od mrtvih stanica i nečistoća, potrebno ju je dobro hidratizirati kako bi se što prije oporavila od utjecaja sunca, vjetra i soli.  Za epidermis je od temeljnog značaja, prije svega, svakodnevni odgovarajući dotok hranjivih i hidratantnih elemenata koji će mu omogućiti da ponovno zablista u svom sjaju i ljepoti, ali i da se suoči sa svim klimatskim uvjetima i bolje podnosi stres. Da bi koža održala elastičnost i prirodno nježnu teksturu svakodnevno joj je potrebna odgovarajuća njega i hidratacija.

L’Erbolario u svojoj ponudi ima mnogobrojne mirisne linije koje će vas razmaziti od glave do pete.

Prehrana također utječe na zdravlje naše kože pa pazite što unosite u organizam. Osim generalno zdrave prehrane bogate bjelančevinama i vitaminima, ono što kožu posebno hrani iznutra su vitamini A, B, C i D.  Namirnice bogate tim vitaminima su mrkve, zeleno lisnato povrće, sušene marelice, dunja, riblje ulje i riba poput lososa, tune i pastrve.

Sve naše proizvode potražite u našem katalogu.